"Європейська Солідарність" ініціює скликання позачергової сесії Івано-Франківської облради

Причиною цього стала ситуація з COVID-19 в області.

Про це повідомили в Івано-Франківській територіальній організації партії "ЄС", передає "Еспресо.Захід".

Фракція "Європейської солідарності" в Івано-Франківській обласній раді звернулася до голови облради Олександра Сича з пропозицією скликати позачергове засідання сесії у зв’язку зі складною ситуацією з поширенням коронавірусної інфекції на території області.

На засідання сесії пропонують заслухати директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА та головного санітарного лікаря області щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію COVID-19. Зокрема, з інформацією про:

1. Зайнятість ліжкового фонду пацієнтами з підтвердженим діагнозом COVID-19 та підозрою на вірус; скільки ліжок за потреби можна розгорнути в області додатково.

2. Добову потребу лікарень у медичному кисні; забезпеченість закладів охорони здоров’я обладнанням для зберігання кисню.

3. Стан виплат заробітних плат та надбавок медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19.

У "ЄС" пояснюють нагадали, що протягом двох місяців в Україні загалом та на Івано-Франківщині зокрема фіксують постійне зростання кількості хворих.

"Ми вже подолали позначки у 7, 9, 12, 15 тисяч нових хворих за добу, які раніше президент Володимир Зеленський та представники уряду називали критичними для системи охорони здоров’я України. Водночас центральна влада демонструє повну неспроможність адекватно боротися з викликами пандемії. Кабінет Міністрів не має чіткого плану боротьби з поширенням вірусу. Впровадження карантину вихідного дня, реакція місцевої влади і українців на нього показує, що Уряд повністю провалив комунікацію з органами місцевого самоврядування та населенням", – зазначають у "Європейській солідарності".

Представники цієї політичної сили партії вважають, що за таких умов важливо критично оцінити ситуацію та підготувати план дій та пропозиції уряду. Зокрема, щодо:

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал