"Може, після обшуків у керівництва митниці якраз надійдуть кошти в бюджет", – Михайло Цимбалюк

Бо в державній скарбниці вже не "дірка", а прірва.

Про це в прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" заявив Михайло Цимбалюк, народний депутат України ("Батьківщина"), повідомляє "Еспресо.Захід".

"Мінфін в особі пана Марченка (це, зауважте, міністр) публічно каже, що до кінця року не вистачає три мільяарди доларів у бюджеті. Це не "дірка", це – прірва. Вже нині заморожені всі захищені статті: а це зарплата бюджетникам, видатки на медицину, зарплати всім іншим категоріям, які фінансуються з бюджету", – сказав народний депутат.

На думку Михайла Цимбалюка, є одна річ, яка може врятувати ситуацію. Він повідомив, що сьогодні проводили обшуки в керівництва митниці.

"До слова, їх призначили в серпні, коли змінили керівництво митниці. В мене є оптимістична надія, що в результаті цих обшуків – а їх понад півсотні, за моєю інформацією, – якраз надійдуть кошти у бюджет. Ті, що їх не додали митниця й податкова служба".

Народний депутат звернув увагу на те, що про ці зловживання відкрито заявляв ексміністр фінансів Ігор Уманський, який недавно звільнився за власним бажанням з посади радника глави Офісу президента.

"І про це нарешті заявив експрезидент Грузії пан Саакашвілі. Але він – увага! – очолює раду реформ", – зіронізував Михайло Цимбалюк.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.