Про табу. Відбулася дискусія про статеве виховання дітей з інвалідністю

Сьогодні молодь з особливими потребами не отримує необхідної інформації на цю тему. У Львові відбувся круглий стіл на тему "Табу чи право на бажання?

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації "Еспресо.Захід"

Під час розмови порушили питання статевого виховання дітей з інвалідністю. За підтримки Комісії сімейної політики та захисту прав дітей  Громадської ради при ЛОДА, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації дискутували про необхідність сексуального виховання дітей та молоді з особливими потребами, їх право на стосунки та створення сім'ї.

Директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк зазначила, що наразі ця категорія дітей не має про це інформації. Натомість, на її думку, незалежно від діагнозу дитини, говорити про це потрібно. Важливо знати правила особистої гігієни та те, що відбувається з тілом у процесі дорослішання.

В інтернатах Львівщини з вихованцями недостатньо говорять про статеві стосунки: бракує кваліфікованих фахівців. І хоча особисте життя більшості з них не влаштоване, молоді люди з інвалідністю також мають сексуальні потреби. Зважаючи на це, статеве виховання важливо починати з дитинства.

Голова комісії сімейної політики та захисту прав дітей Громадської ради при ЛОДА Галина Царьова зазначила, що у правильному формуванні ставлення дітей до свого тіла та почуттів, ключова роль належить найближчим людям. Від цього залежить можливість молодої людини прийняти себе та створити щасливі стосунки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал