Львівський Центр міської історії отримав нагороду у Німеччині за освітні проєкти

Центр змагався за Еuropean Cultural Brand Award – найвищу європейську премію в галузі культури.

Про це на своїй сторінці повідомив Центр міської історії, передає "Еспресо.Захід".

27 листопада Центр міської історії отримав нагороду 15-th European Cultural Brand Award в номінації Європейська освітня програма 2020. У конкурсі команда Центру презентувала вибірку освітніх проєктів:

"(Ви)жити у 90-х" (глобальні політичні, соціальні, економічні трансформації та множинність особистих досвідів кінця 1980 – початку 1990-х).

"Складні сторінки спільної історії". "Львів під час Великої війни" (Як про Другу світову розказувати у Львові, місті, яке радикально змінила ця війна? Як олюднити цю історію і вийти за межі мілітарних та національних наративів?)

"Місто та мистецтво на межі" (вивчення простору міста за допомогою мапування мистецьких практик у Львові кінця 1980-1990-х років та актуалізація соціальних та гендерних проблем в контексті міжвоєнного Львова).

"Перемога – це розміщення роботи центру, Львова і України в мережі інших міст, країн. Ми є частиною більших розмов. Мусимо належати до певного культурного спільного поля, але не тільки приналежністю, а й місцем творення. Саме напрямок освіти у різних форматах важливий і варто його розвивати. Бо навчання є не лише в університеті чи школі. Ми маємо велике поле освіти неформальної та можливість вчитися, пізнавати себе та світ навколо, ставити запитання до минулого з будь-якого моменту нашого життя. Освіта – це те, що не має часових обмежень", – розповіла "Еспресо.Захід"директорка Центру міської історії Софія Дяк.

У Центрі додають, що цього року також отримали підтримку в освітньому напрямку від Ukrainian Institute Український інститут. Завдяки цій співпраці удоступнили англійською мовою велику кількість ресурсів Центру, а також напрацювали структуру та візуалізацію освітньої онлайн-платформи.

Довідка. Центр міської історії – це незалежна дослідницька установа, яка працює у таких напрямках: дослідження міської історії, цифрова гуманістика й архівування, публічна історія. Завданням простору поєднувати дослідження міст та їхньої історії з проєктами, які орієнтовані на широку аудиторію, зокрема публічну історію.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.