"Уряд, як середньовічний шаман, приносить у жертву вихідні, сподіваючись, що вірус відступить", - Олександр Лінчевський у програмі "Головне" на "Еспресо"

З таким самим успіхом можна ввести "локдаун обідньої перерви".

Про це у прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" заявив ексзаступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

"Локдаун не вводиться сам по собі. Бо зараз це виглядає як середньовічний шаман приносить в жертву вихідні просто сподіваючись, що вірус відступить. Локдаун робиться для того, щоб налагодити систему тестування, обладнати лікарні киснем і мобілізувати захищений медичний персонал. Ми йдемо на локдаун, щоб уряд підготував лікарні", - заявив він.

Олександр Лінчевський наголосив, що уряд має всі інструменти для цього, а також гроші в ковідному фонді на обладнання лікарень та фінансове стимулювання медпрацівників.

Він також наголосив, що зараз в Україні неможливо інтерпретувати дані щодо захворюваності.

"Дані збираються настільки неточно, що робити з них висновки не припустимо, не то що з точки зори математики, але й навіть елементарної арифметики. Дані вносяться у базу з затримкою місяць і більше. Ці дані, які є в уряду і міністерства, це дані ні про що, це просто набір цифр нізвідки. Тому інтерпретувати ці дані – некоректно", - додав ексзаступник міністра.

Він також зауважив, що відсоток позитивності вже перевищує 30%, тобто кожен третій тест є позитивним. Це свідчить про те, що тестування мало бути в рази більше – в п'ять, сім, десять раз більше.

"Тільки тоді б ми знали реальну картину. А уряд зараз не знає реальної картини ні захворюваності, ні смертності", - наголосив він.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.