У трьох містах заходу України почали встановлювати ялинки

У Рівному прикрашатимуть живі ялинки, а у Тернополі та Луцьку – штучні.

Про це розповідає "Еспресо.Захід".

Святкова ялинка стоятиме у Луцьку на площі біля торгового центру Промінь. Тут святкове дерево встановлюють четвертий рік поспіль. Її почали монтувати сьогодні, 26 листопада. Про це інформує "ВолиньPost". Конструкція складатиметься із металевих куль, які прикріпили до каркаса, та гірлянд.

Фото: ВолиньPost

У Тернополі комунальники вже облаштували каркас, а далі чіплятимуть штучну хвою та ілюмінацію. Про це розповідає видання "За Збручем". Зі слів начальника КП "Тернопільміськсвітло" Олега Лехіцького, новорічна красуня цього року буде дещо оновлена. Загалом на святкову ілюмінацію витратять близько 140 тис. грн.

"Працівники комунальних підприємств вже приступили до встановлення на Театральному майдані міста головної новорічної ялинки та облаштування святкових ілюмінацій. Ми вирішили цього року дещо оновити ялинку, зокрема, замінити деякі програми з 3D-зображення. Відтак цьогорічна ялинка виглядатиме дещо по-новому. Також передбачена заміна ілюмінації на вулиці Валовій", – каже Олег Лехіцький.

Головна ялинка міста буде 18 метрів висоти. Роботи з облаштування новорічної красуні триватимуть до середини грудня. Її відкриття заплановане на 18 грудня.

Фото: За Збручем

"Рівне Вечірнє" розповідає, що сьогодні, 26 листопада, було вирішено прикрасити живі ялинки на майдані Незалежності. Вони й виконуватимуть роль новорічних дерев цьогоріч. Екоактивістка Оксана Майборода пояснила, чому прийняли таке рішення: "Вирішили, що недоцільно рубати в лісі живу ялинку. Це дозволить місту зекономити кошти в розмірі близько 20 тисяч гривень, які були б витрачені на роботи з її транспортування, встановлення, інші. Їх можна буде віддати на щось інше. Прикрасимо на майдані живі ялинки. Керувалися тим, що зараз карантин і не треба допускати масових заходів. А також тим, що нам дозволяють зробити фінанси. При прикрашанні міста до Нового року використовуватимемо торішню ілюмінацію та гірлянди. Нічого нового купувати не збираємося".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.