СУМ ініціює "Сопричастя": пам’ять жертв Голодомору вшанують постом, молитвою та доброю справою

Акцію приурочено до 87-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

Про це йдеться на сайті УГКЦ, передає "Еспресо.Захід".

Членство Спілки української молоді в Україні ініціює проведення акції "Сопричастя" на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Голодомору та терору.

Аби зрозуміти – потрібно пережити, або принаймні спробувати це зробити. Це одне із завдань акції "Сопричастя", покликаної вшанувати пам’ять жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи.

Піст

Кожен, хто погодився взяти участь у цій акції, бере на себе добровільне зобов’язання посту, без вживання страви, впродовж 33 годин (із 7-ї год 27 листопада 2020 року до 16-ї год 28 листопада 2020 року). Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих від голоду 1933 року. Дуже важливо, аби ця жертва була усвідомленою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошуються лише особи, які досягли 18-річного віку й не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного посту.

Молитва

О 16-й год 28 листопада 2020 року учасники акції духовно єднаються в спільній молитві за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду.

Добра справа

Упродовж 33 годин участі в акції кожен її учасник може зробити добре діло, метою якого є допомога ближньому, котрий цього потребує. Кожен може самостійно вибирати, яку добру справу він зробить чи куди спрямує свою пожертву.

Уперше така акція, що її започаткували СУМівці Австралії та члени Тернопільської міської організації Спілки української молоді в Україні, відбулася 2003 року. Відтоді СУМівці щороку в листопаді проводять такий захід, присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал