Перша сесія новобраної Львівської обласної ради може відбутися 1 грудня

Переможці виборів планують сформувати депутатську більшість.

Про це на своїй сторінці у facebook написав голова Львівської обласної ради попереднього скликання Олександр Ганущин, передає "Еспресо.Захід".

"Перше засідання сесії Львівської обласної ради VIII скликання може відбутися вже 1 грудня", - написав Олександр Ганущин.

Голова ЛОР попереднього скликання і новообраний депутат додає, що найближчим часом дев'ять політичних депутатських фракцій, партії яких отримали 5% і більше голосів виборців, визначаться, у який спосіб вони формуватимуть дієздатну депутатську більшість.

"Ту більшість, котра спільно генеруватиме усі рішення Львівська обласна рада, відстоюватиме їх у постійних депутатських комісіях та голосуватиме в сесійному залі. І, звісно, саме ця більшість (у Верховній Раді України її ще називають коаліцією) нестиме політичну відповідальність за роботу обласної ради і обере президію (голова, заступники, постійні комісії), котра управлятиме усіма процесами," – зазначає Олександр Ганущин.

Відтак як представник "Європейської солідарності", яка стала переможцем цих місцевих виборів, Олександр Ганущин виклав своє бачення майбутньої депутатської більшості. На його думку, її мали б сформувати п'ять депутатських фракцій: "Європейська Солідарність" (28 депутатів), "Батьківщина" (7 депутатів), "Голос" (7 депутатів), "Народний Рух України" (6 депутатів) та "Українська Галицька Партія" (6 депутатів)". 

"Саме ці 5 політичних сил мали б, на мою думку, створити стійку депутатську більшість, котра б працювала на Винниченка майбутні 5 років", - вважає депутат.  

Водночас, на його думку, дві політичні сили перебувають "за межею": "ВО "Свобода" – 6 депутатів. Тому що "Солідарність" саме з ними мала найбільші проблеми у минулому скликанні. І, зрештою, бо при формуванні обласних рад у сусідніх вони переступили "червоні лінії". Об'єднання "Самопоміч" – 9  депутатів. Ну надто ми вже розійшлися в поглядах, особливо на останніх виборах міського голови Львова", - написав Олександр Ганущин.

І ще з двома політичними силами, каже він, категорично не можна формувати депутатську більшість. Це – "Слуга народу" та "За майбутнє".

"Слуга Народу" – 9 депутатів. Тому що ми зовсім різні або полярні. Бо це зрада виборця. Зрештою, гарні хлопці і дівчата на Львівщині не виправдовують проросійські цінності, знищення економіки і "турбопрофесійність" усієї команди Володимира Зеленського. "За майбутнє" – 6 депутатів. Самі люди симпатичні, а от партія – ні. Зрештою, справа навіть не в Коломойському і ще там комусь. Якось не виходить з тими, чий лідер відкрито зневажає нашого у прямих ефірах", - вважає Олександр Ганущин.

Голова ЛОР попереднього скликання наголошує, що таким є його особисте бачення. Відтак планує представляти його всередині фракції – як "один із можливих кандидатів від "Європейської Солідарності" на голову Львівської обласної ради".  

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.