Урологи львівського "Охматдиту" врятували семимісячну дитину від втрати єдиної робочої нирки

Якби не операція, згодом дитину чекала ниркова недостатність.

Про це інформує прес-служба лікарні, передає "Еспресо.Захід".

Після успішного хірургічного втручання у львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит" дитина має шанс на повноцінне життя без пересадки нирки.

Маленькому Тимурчику лише сім місяців і в нього була важка вроджена вада нирок – гігантський гідронефроз ІІІ ступеня правої нирки і мультикістоз лівої (на місці нирки – конгломерат кіст). Ситуація непроста, і згодом на Тимура чекала ниркова недостатність. Маленькому пацієнту не змогли надати допомогу хірурги його рідної області. Не кожен лікар візьметься оперувати таку дитину, адже тут простору для маневрів просто немає: маля може втратити єдину нирку під час операції. Тож нічого дивного, що батькам дитини лікарі просто відмовляли у втручанні.

На жаль, ліву нирку вже не врятувати, а от за праву поборолися урологи Львівського "Охматдиту", куди батьки у відчаї звернулися по допомогу.

"Місяць тому ми виконали хірургічне втручання підвищеної складності. Операція пройшла успішно, вдалося виправити проблему з ниркою. Ми часто робимо операції з приводу гідронефрозу, але з однією ниркою це набагато складніше, тут ми не мали найменшого права на помилку. Операція пройшла успішно, все минуло без ускладнень. Дитина має шанс на повноцінне життя", – розповів "Еспресо.Захід" уролог "Охматдиту" Данило Іваськевич.

До операційної бригади, яка оперувала хлопчика, увійшли дитячі урологи Андрій Поцюрко, Данило Іваськевич, Ігор Гримак, Богдан Гижа і анестезіолог Володимир Міщук.

Тимурчик уже поїхав додому. Цього тижня маленький пацієнт з батьками приїжджав до своїх лікарів на контрольний огляд. Йому остаточно забрали дренажну трубку з нирки. На УЗД підтвердився добрий результат проведеної операції. Дитина й надалі залишатиметься на контролі лікарів.

До речі, цьогоріч це вже третя дитина з єдиною функціонуючою ниркою, яку успішно прооперовано в цій лікарні. Ще одна дитина із сусідньої області зі схожими проблемами готується до хірургічної корекції.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал