У львівському соборі святого Юра виставлять до почитання копію ікони усміхненої Вифлеємської Богородиці

У неділю, 29 листопада, після Літургії в 11 годині, в архикатедральному соборі святого Юрія Побідоносця виставлять для почитання копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці, відому як єдину ікону, на якій Матір Божа усміхається.

Про це інформують у храмі, передає "Еспресо.Захід".

"Під час всенічного бдіння Високопреосвященний Ігор, Митрополит Львівський, запалить Вифлеємську лампаду, яка протягом усього Різдвяного посту буде виставлена в соборі разом з Вифлеємською іконою Божої Матері. Ця ікона увесь рік зберігається у спеціальному місці і раз на рік, у часі Різдвяного посту, виставляється для поклоніння. Ми свідомі того, що не можемо виставити оригінал з Вифлеєму, але на наше замовлення зробили копію Вифлеємської ікони, її благословили також біля оригінальної. Уже три роки поспіль виставляємо її для поклоніння і вже навіть отримуємо перші свідчення чудес за молитвою до Матері Божої перед Її іконою Вифлеємською. Знаю, що ця допомога приходить", - розповів "Еспресо.Захід" о. Павло Дроздяк.

Фото: facebook Архікатедральний Собор св. Юрія

Упродовж Різдвяного посту в соборі святого Юрія щодня служитиметься молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою Вифлеємської Матері Божої:

Вифлеємська Чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, їх благополуччя і сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Пречистої Богородиці і просять про її допомогу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал