"Європейська Солідарність" у Тернопільській облраді перейшла в опозицію

"Європейська Солідарність" перейшла в опозицію спільно з "Батьківщиною" проти сформованої проросійської коаліції, яку утворили політсили "Свобода", "За майбутнє", "Довіра" та "Слуга народу".

Про це політична партія "Європейська Солідарність" повідомила на своїй сторінці у facebook, передає "Еспресо.Захід". 

"Сьогодні, наша країна, перебуваючи в умовах економічної, політичної та конституційної криз, потребує єднання та консолідації сил. Сил, які захищають національні інтереси, відстоюють європейське майбутнє України, готові продовжувати започатковані командою п’ятого президента України Петра Порошенка реформи, включно із реформою децентралізації, що дала можливість для розвитку громад", - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, що жителі Тернопільської області на місцевих виборах 25 жовтня, віддали більшість голосів саме за команду "Європейської Солідарності", яка зайняла перше місце у Тернопільській області.

В "Європейській Солідарності" зауважують, що посади та власні інтереси представників політичної сили "Свобода" перевищують здоровий глузд та нівелюють будь-які раніше декларовані ними цінності.

"І сьогодні колаборація з відверто проросійськими та антиукраїнськими партіями-сателітами Коломойського, які знищують Україну та зупиняють її розвиток в напрямі Європейського Союзу і НАТО, лише підтвердження цього, - наголошують в політичній партії, - ми, депутати фракції "Європейська Солідарність" у Тернопільській обласній раді вважаємо це неприпустимим та таким, що суперечить нашим цінностям, ідеології та свідомій українській позиції. Тому про жодну співпрацю з проросійською коаліцією, яка працює на догоду Кремля, ітися не може".

В "Європейській Солідарності" заявили, що й надалі жорстко контролювати дії новоствореної більшості та будуть відстоювати національні інтереси, домагатимемося реалізації європейських принципів самоуправління і соціальних стандартів життя.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал