"Віктюк жив на грані, і абсолютно це розумів!" - Василь Вовкун

Працюючи в Росії та Україні, режисер весь час ризикував.

Про це в прямому ефірі програми "Головне" на телеканалі "Еспресо"  розповів генеральний директор Львівської опери, ексміністр культури України Василь Вовкун.

"Наступного дня після відкриття театрального сезону мені зателефонував Роман Віктюк і спитав, чи у мене є відзнята уся церемонія. Йому це було потрібно вже і негайно. Виявилося, що поки Роман виступав у Львові, виступав абсолютно аполітично — говорячи тільки про театр і про оперу, в Москву надійшла інформація, що нібито під час виступу він назвав Путіна дияволом. На щастя, було багато преси. Ми знайшли запис усієї церемонії." Ексміністр віддав його Романові, аби той переслав його у Москву і довів - такого інциденту не було.

"У цьому контексті бачимо, що людина весь час жила у вимірі - досить непростому, - зазначає Василь Вовкун. -  Моє знайомство з ним відбулося, коли я був міністром. Я мав летіти у Москву на відкриття виставки Віктора Ющенка. І тоді пролунав дзвінок у приймальні. Він мені сказав: "Не лети у Москву. Тебе там отруять!" Він жив на грані, і абсолютно це розумів".  

Усі попередні випуски програми "Головне" на телеканалі "Еспресо" можна переглянути тут. Програма виходить в ефір у понеділок, вівторок та середу о 21.15. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.