"Міська комісія виконала норму закону", – Ігор Сліпецький

На думку керівника Львівської міської ТВК, сьогоднішня сесія є цілком легітимною, оскільки, згідно із законом, мала б відбутися ще 19 листопада.

Про це в коментарі журналістці "Еспресо.Захід" заявив голова міської ТВК Ігор Сліпецький.

"2 листопада ми оголосили результати виборів до Львівської міської ради, – розповів голова Львівської міської територіальної виборчої комісії Ігор Сліпецький. – 5 листопада 2/3 депутатів написали згоду на своє депутатство. Згідно із законом про місцеве самоврядування, після того, коли така кількість депутатів написала заяви, ми зобов’язані у двотижневий термін провести сесію ЛМР. Ця дата випадала на 19 листопада, але ми розуміли, що міського голову ще не обрали, тож перенесли її на 3 грудня. А 22 листопада в нас почалося наше безперервне засідання, і в цей момент до нас надійшли скарги від депутатів ЛМР. Ми зареєстрували їх і відразу розглянули".

За словами Ігоря Сліпецького, в комісії розуміли, що усі законодавчі терміни минули, і змушені були оголосити про проведення сесії на вимогу депутатів.

"Ми розуміли, що всі терміни проведення сесії вийшли, – додає Ігор Сліпецький. – Комісія прийняла рішення внести зміни в постанову і провести сесію 24 листопада. Ми виконали свою роботу – те, чого вимагає закон. Ми її провели, було 34 депутати, ми свою функцію виконали".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал