Західна Україна проголосувала за чинних мерів. Попередні результати

У Львові, Ужгороді та Дрогобичі, де відбувся другий тур виборів, надалі керуватимуть діючі міські голови. Лише у Рівному - конкуренція між двома новими кандидатами.

Це відбулося, зокрема, завдяки реформі децентралізації, яка дала ресурси чинним мерам для демонстрації ефективності, написав на своїй Фейсбук-сторінці народний депутат Микола Княжицький.

"Я можу помилятися, але десь є велике місто, де не виграв чинний мер? Реформа децентралізації, яка дозволила мерам демонструвати успішність і до якої вони не мають жодного відношення, забезпечує їхню владу. Так, там, де старі мери не балотувалися, як у Рівному, прогресивні сили мали шанс. Тому, перемога старих мерів – не свідчення їхнього професіоналізму, за малим виключенням, а результат підкупу виборців їхніми ж коштами", - відзначив політик.

Так, у Львові переміг Андрій Садовий. Його конкурент, народний депутат від "Європейськлї Солідарності" Олег Синютка вже привітав переможця.

Також чинний мер переміг в Ужгороді. Богдан Андріїв здолав претендента від партії "Слуга народу" Віктора Щадея.

Незмінним міським головою залишатиметься і Тарас Кучма у Дрогобичі. Конкуренцію йому так і не зумів скласти Андрій Веселий, що балотувався як самовисуванець.

У Рівному, де у другому турі зійшлись два нових кандидати - Віктор Шакирзян ("Рівне разом") та Олександр Третяк ("Європейська Солідарність") – ім'я переможця наразі не відоме. Так, обидва екзитполи, які відбувались у місті, віддають перемогу Віктору Шаркизяну. Натомість в "Європейській Солідарності", посилаючись на дані паралельного підрахунку голосів, заявляють, що переміг Олександр Третяк: за їхніми даними, він набирає 50,18% голосів і випереджує опонента майже на 3%.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал