Сьогодні Львів попрощався з Романом Віктюком

Режисера поховали в родинному гробівці на Личаківському цвинтарі.

Гучними оплесками та під знамениту мелодію групи Queen The Show Must Go On проводжали львів'яни свого видатного земляка, режисера, актора, людину-легенду Романа Віктюка, коли він вийшов сьогодні з Першого театру в свою останню дорогу, інформує "Еспресо.Захід".

Мрія Романа Григоровича здійснилася – саме в рідному Львові в родинному гробівці на Личакові знайшов він свій останній спочинок.

"Я піднімуся вище, вийду за межі дозволеного, мені треба знайти сили, щоб продовжувати шоу.  Шоу має тривати!" – співав Фредді Мерк'юрі, і по щоках багатьох текли сльози. Бо багато хто з присутніх мав власні (часто дуже яскраві) спогади, пов'язані з режисером.

Таким він був – Роман Віктюк – особистість, яка, попри свою зірковість, всесвітнє визнання та проживання за межами, завжди декларувала свою приналежність до України та рідного Львова, фонтанувала енергією, позитивом, доброзичливістю і чудовим почуттям гумору. Людиною, котра легко входила в середовище і завжди залишала по собі в людських серцях і пам'яті яскравий слід.

"Коли згасає зірка, світло від неї ще довго лине Всесвітом, осяваючи все довкола" – у своїй промові на громадській панахиді біля труни Романа Віктюка у Першому театрі зауважив перший заступник міністра культури України Ростислав Карандєєв.

Зірка Романа Віктюка це світло по собі залишила, безсумнівно. Адже, як зауважив на громадській панахиді у своєму прощальному слові режисер похоронного дійства Сергій Проскурня, те, що відбулося сьогодні у Першому театрі, – не просто акт прощання, а свідчення, що відходить у вічність великий українець, який ще довго буде джерелом натхнення і поступу для багатьох людей. Як для тих, хто його знав, так і тих, хто тільки почав його для себе відкривати.

"Останній раз я спілкувався з Романом Григоровичем цієї осені, – публічно згадував актор Андрій Водічев. – І говорили ми про три речі – про його величезну любов до своєї родини, про неймовірне бажання повернутися до Львова і перейтися львівськими вуличками у мжичку та заповіт як своїм акторам, так і нам усім любити один одного".

"Любіть один одного!"… Що може бути краще…

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал