Група київських копів узяла в заручники львів’янина для отримання "відкупних"

Трьом фігурантам уже оголошено про підозру.

Про це повідомили в департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, передає "Еспресо.Захід".

Працівники внутрішньої безпеки НПУ та Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури викрили групу співробітників управління поліції одного з районів столиці у скоєнні злочинних дій.

Двоє оперуповноважених та інспектор із дізнання зі Солом’янського управління поліції ГУНП в місті Києві під виглядом покупців автомобіля ToyotaLandCruiser затримали 50-річного мешканця Львова та його знайомого. Вони звинуватили власника автомобіля в тому, що транспортний засіб начебто викрадений.

Відтак за "непритягнення до кримінальної відповідальності" поліцейські вимагали 10 тисяч доларів США. Вони змусили львів'янина зателефонувати братові, аби той привіз частину суми в зазначене місце. При цьому зловмисники одягнули на чоловіка кайданки й поїхали забирати "відкупні". Його знайомого в цей час незаконно утримували в одному з кабінетів Солом’янського управління поліції для підстраховки.

Поліцейські одержали дві тисячі євро, ще дві з половиною тисячі доларів США власникові авто дозволили передати пізніше. Лише після цього заручників відпустили.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого в Києві, розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Уже вручено підозри трьом поліцейським за ч.2 ст.146 КК України. Готується додаткова правова кваліфікація та вручення підозри іншим фігурантам. Триває досудове розслідування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал