Білоруська автокефальна православна церква оголосила анафему Олександру Лукашенку

Колишнього президента Білорусі називають "диктатором, убивцею і мучителем народу побожного білоруського".

Про це інформує "Радіо Свобода", передає "Еспресо.Захід".

Під час служби в соборі святого Кирила Туровського у Торонто 22 листопада предстоятель Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін зачитав "Архієрейське послання з оголошенням анафеми колишньому президенту Олександру Лукашенку – диктатору, вбивці і мучителю народу побожного білоруського".

Скріншот

У посланні сказано, що "благочестивий білоруський народ зараз переживає непростий час, коли за наказом самозванця – колишнього президента Олександра Лукашенка, одержимого Дияволом, наші діти вбивають і знущаються над нашими братами і сестрами. Цей кат і його спільники вчиняють криваві розправи над мирним населенням на вулицях та у в’язницях в столиці Мінську і в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи і продовжуючи богоборницьку політику більшовиків, відкрито порушуючи заповіді Божі, руйнуючи пам’ятники на вшанування спочилих".

Архієпископ Логін стверджує, що Церква не може просто спостерігати за геноцидом білорусів.

"Владою, даною нам Богом, ми відлучаємо від Святої Православної Церкви і проголошуємо анафему колишньому президентові Олександру Лукашенку, який носить християнське ім’я і належить Православній Церкві тільки за народженням, забороняємо йому приступати до Тайн Христових, згадувати його в православних службах і молитвах до повного каяття перед Церквою і білоруським народом. Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинській владі, не підкорятися злочинним наказам, тому що в іншому випадку на вас чекають прокляття ваших нащадків у земному житті і пекло в небесному житті", - йдеться в Архиєрейському посланні.

У зверненні також йдеться про те, що архієпископ і священики БАПЦ моляться "за здоров’я поранених і ув’язнених, а також за упокій вбитих мирних демонстрантів – захисників Білорусі, чиї страждання і жертви не даремні, які надихають співвітчизників на протистояння злу та брехні заради добра, заради свободи і незалежності нашої батьківщини".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал