Українець Михайло Романчук побив рекорд із плавання, який тримався вісім років

Український плавець Михайло Романчук установив новий європейський рекорд на дистанції 800 метрів вільним стилем і побив попередній найкращий результат, що тримався вісім років.

Про це повідомляє Суспільне, передає "Еспресо.Захід".

У фіналі змагань ISL-2020 провели показовий заплив на дистанції 800 метрів вільним стилем - результати цих змагань не йшли в залік фінального матчу, а організований цей заплив був для оцінки стаєрської дистанції у контексті її можливого включення у наступному сезоні ISL.

Організатори створили унікальні правила для цього запливу: перемагав не той, хто фінішував першим, а той, хто зібрав найбільше очок по ходу дистанції. 

Зрештою, в обох заліках (і за очками, і за часом фінішу) перемогу здобув українець Михайло Романчук - він фінішував з результатом 7:25.73, це новий рекорд Європи.

Першу частину дистанції (400 метрів) Романчук завершив на другому місці, відставання у чверть секунди від Фелікса Обека. Однак уже на 450 метрів Михайло випередив суперника, на друге місце піднявся Генрік Крістіансен - саме між українцем та норвежцем розвернулася битва за перемогу.

Перед останньою 50-метрівкою Романчук вигравав у Крістіансен 0.5 секунди, однак Генрік виконав шалене прискорення (і Романчук теж включився на фініш) - норвежець відіграв майже увесь час і фінішував на 0.05 секунди позаду українця.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал