Поліція Львівщини отримала вже чверть сотні заяв про порушення на виборах

Відкрито одне кримінальне провадження.

Про це повідомили у поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

"Станом на 15:00 до поліції Львівщини надійшло 25 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства – за всіма проводять перевірки. За одним із підтверджених фактів, що стався на одній з виборчих дільниць у Личаківському районі Львова, відкрито кримінальне провадження", – повідомив заступник очільника поліції Львівщини капітан поліції Дмитро Міхалець.

Слідчі Личаківського відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає як покарання позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. Триває досудове розслідування, правоохоронці з’ясовують обставини події.

"На всі такі повідомлення ми реагуємо негайно – проводимо перевірки, та, у випадках, якщо інформація підтверджується, притягуємо порушників до адміністративної відповідальності або відкриваємо кримінальні провадження. До завершення виборів поліцейські працюють у посиленому режимі. Загалом до забезпечення публічного порядку, а також виявлення та недопущення порушень виборчого законодавства на Львівщині залучено близько двох тисяч правоохоронців – поліцейські, бійці Нацгвардії та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій", – додав Дмитро Міхалець.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал