Під час екзитполів у Львові намагаються незаконно впливати на виборців, - заява у Нацполіцію

"Фама" розігрує призи серед осіб, що взяли участь у голосуванні 22 листопада 2020 року на повторних виборах Львівського міського голови та виконали відповідні умови.

У львівській політичній партії "Європейська солідарність" повідомили,  що в соціальних мережах, а також  у друкованому вигляді біля дільниць, та, за деякими повідомленнями, на самих дільницях розповсюджується інформація про розіграш призів, що проводиться соціологічною агенцією "Фама" серед осіб, що взяли участь у голосуванні 22 листопада 2020 року на повторних виборах Львівського міського голови та виконали відповідні умови.

"Загальновідомо, що так звану соціологічну агенцію "Фама" безпосередньо пов’язують з чинним міським головою Львова, що є кандидатом на посаду голови Львівської ОТГ. Вважаємо, що подібні дії зі сторони соціологічної агенції "Фама" мають на меті ні що інше, як вплинути на виборця в день голосування", - йдеться в заяві. 

Саме тому політична партія "Європейська солідарність" скерувала заяву у Нацполіції про вчинення кримінального правопорушення.Адже відповідно до частини третьої статті 14 Виборчого кодексу України застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

В політичній партії зазначають, що є всі підстави вважати, що соціологічна агенція "Фама", умисно та/або на замовлення зацікавлених осіб, намагаються здійснити незаконний вплив на виборців з метою забезпечення підтримки конкретного кандидата.

"Зауважимо, що це не перша спроба осіб, що пов’язують з одним з кандидатів, незаконно впливати на волевиявлення виборців. Зокрема, Львівська територіальна організація політичної партії "Європейська Солідарність" уже зверталась до правоохоронних органів щодо акції "Качни дільницю".Вважаємо, що використання подібних технологій в день голосування є неприпустимим та не відповідає законодавству", - йдеться в повідомленні. 

"Європейська солідарність" просить розглянути цю заяву, перевірити інформацію, зазначену в ній та вжити всіх можливих заходів з метою негайного припинення описаних правопорушень та забезпечення вільного волевиявлення виборців в день повторного голосування на виборах Львівського міського голови 22 листопада 2020 року.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.