"Емігра" увосьме. Львівський варіант

Цей фестиваль також проходить у Варшаві, Вільнюсі, Лондоні, Берліні, Чикаго.

Сьогодні від 15:00 до 22:00 у форматі онлайн відбудеться львівський варіант кінофестивалю "Еміґра" (пол. "Emigra"), який також відбуватиметься у Варшаві, Вільнюсі, Лондоні, Берліні та Чикаго, інформує Еспресо.Захід із посиланням на Польське радіо.

Як розповів Польському радіо головний редактор видання "Kurier Galicyjski", що, властиво, й готувало львівську програму кінофестивалю, Войцєх Янковський, мова про подію, присвячену полякам, котрі живуть за кордонами Польщі, а також людям, які взагалі живуть за межами своїх держав.

"Цього року у рамках кінофестивалю, – акцентував Войцєх Янковський, – один день буде присвячений редакції "Kurier Galicyjski" – польського двотижневика, що видається у Львові. Але в нашій редакції також діє кіностудія "Львів", яка зняла вже десяток відео та фільмів про польську національну меншину в Україні. Отож ми хочемо розповісти про діяльність нашої редакції та показати фільми, створені нашою студією. Зокрема, стрічку "Покутська Троя" – про селище, де до війни жили поляки, а після війни – виселені з Польщі українці. Також покажемо фільм "Nie rzucim Ziemi" – про польську національну меншину в Мостиськах".

Докладну програму львівської події можна знайти за цим посиланням.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал