Не Бахом єдиним. У Львівській філармонії започаткували регулярні концерти барокової музики

Львівська національна філармонія ім. М. Скорика запровадила цикл концертів барокової музики "Terra barocco".

У понеділок, 23 листопада, тут відбудеться вже другий концерт із цього циклу, інформує "Еспресо.Захід".

Як розповіла ініціаторка ідеї регулярного звучання барокової музики у Львові, піаністка, клавесиністка та викладачка Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Анна Іванюшенко, барокову музику в Україні, зокрема у Львові, виконують не надто часто. Як правило, вона звучить у межах фестивалю Давньої музики та на день народження Баха. Однак не Бахом єдиним.

"Це моя давня мрія, щоби цю музику можна було почути у Львові, якому вона так пасує, на регулярній основі, – говорить Анна Іванюшенко. – Свого часу, захопившись нею завдяки Роману Стельмащуку та його фестивалям Давньої музики, я сьогодні вже не уявляю себе без неї. Це окремий світ, мова, що їх не просто є внутрішня потреба розуміти, в них хочеться безперервно заглиблюватися, їх осягати. У моєму сприйняття – попри вік – барокова музика дуже жива, актуальна та молодіжна".

У найближчому концерті, який виконають Анна Іванюшенко та скрипалі Олеся Масник та Андрій Кушнір, прозвучить музика Італії, Франції, Великобританії, Німеччини й навіть уродженця Зимної Води, що біля Львова, Станіслава Шажинського.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал