У селах Волині моляться до чудотворної ікони з Афону

Парафії Успіння Пресвятої Богородиці Луцького районного деканату передали копію ікони Діви Марії з Дитятком "Відрада".

Про це повідомляють на офіційній сторінці у Facebook Волинської єпархії Православної церкви України, - інформує "Еспресо.Захід".

Декан протоієрей Володимир Присяжнюк із благочинним Свято-Успенського округу протоієреєм Андрієм Мовчанюком, настоятелем протоієреєм Романом Нестером та іншим духовенством урочисто зустріли реліквію, відслужили вечірню з акафістом.

Фото: Facebook Волинської єпархії ПЦУ

"Чудотворний образ перебуватиме на парафії всього тиждень. Тому настоятель запрошує долучитися до спільних молитов перед святинею, які відбуваються щодня вранці та ввечері до 22 листопада (7.00 – водосвятний молебень, 19.00 – акафіст), - сказано у повідомленні. - Опісля святиню передадуть громаді Апостолів Петра й Павла в с. Коршовець.

Місце постійного перебування ікони "Відрада" (інша назва "Радість") – храм Преподобного Іова Почаївського в Луцьку. Його настоятель протоієрей Олександр Вронський привіз цей образ із Афону два роки тому як подарунок від ченців Ватопедського монастиря. За час перебування ікони в Україні вже зафіксували кілька випадків зцілення після молитов перед нею.

Перед цією іконою моляться, зокрема, про дарування душевного спокою в скорботах та журбі, благають про зцілення від важких захворювань.