У Львові збирають гроші на операцію для медсестри

Наталя Юренкова з Магерова під Львовом 20 років прпрацювала медсестрою у лікарні. А нещодавно у неї стався інфаркт і обірвався тромб.

Жінка потрапила у реанімацію і в неї діагностували вроджений коксартроз кульшових суглобів, який спровокував тромбоз і запалення стегнових артерій. Наталі дали інвалідність. Зараз вона заледве ходить на милицях. Їй якнайшвидше потрібно зробити операцію із заміни суглобів. Однак жінка зараз без роботи і потребує коштів на лікування та операцію. Про це повідомила волонтерка Наталя Вовк, передає "Еспресо.Захід".

"Наталю ледве врятували у реанімації. Уже у лікарні у неї діагностували вроджений коксартроз тазостегнових (кульшових) суглобів, який почав дуже прогресувати. Саме цей стан спровокував тромбоз і запалення стегнових артерій. Зараз Наталі дали інвалідність. Вона заледве пересувається на милицях, переживає шалені болі. Але у Наталі великі шанси на одужання - якщо їй якнайшвидше зробити операцію із заміни суглобів, то вона зможе ходити", – розповіла "Еспресо.Захід" Наталія Вовк.

Лікування і операція із заміни суглобів коштують 100-150 тисяч гривень. Через інвалідність Наталю звільнили з роботи і самій їй важко зібрати такі кошти. На сьогодні жінка отримує від держави лише близько тисячі гривень пенсії за інвалідність і три тисячі від Центру зайнятості. Друзі, сусіди і колеги по роботі допомогли назбирати трохи коштів, але всі гроші уже пішли на ліки.

На сьогодні, 20 листопада, уже на картку медсестри надійшли перші 15 000 гривень від небайдужих людей.

"Наталя завжди служила іншим людям. На себе, на своє здоров'я як завжди не вистачало часу...Сама сирота, рідних не має. Вона живе із донькою у дуже скромних умовах, на останньому поверсі, дах тече, по стінах грибок, поламалась проводка.... Давайте допоможемо Наталі", – закликає Наталя Вовк.

Волонтерка обіцяє щодня публікувати звіти про надходження коштів і стан медсестри Наталі Юренкової.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк 5168 7574 1240 1327

Юренкова Наталія

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал