Залишають голі стіні: у будівлі протитуберкульозного санаторію в Немирові створять паліативне відділення

Але все обладнання і меблі звідти вивезуть.

Передача нерухомого майна протитуберкульозного санаторію у Немирові на баланс міської Немирівської міської лікарні викликала бурхливі суперечки на сесії Львівської обласної ради. Планується, що на базі колишнього санаторію буде створене паліативне відділення на 100 ліжок. Однак санаторій передають на баланс лікарні лише на рік і без "рухомого" майна: тобто медичне та кухонне обладнання, а також меблі звідти вивезуть. Саме таке рішення прийняли на сесії ЛОР, передає "Еспресо.Захід".

"Ви сьогодні приймаєте рішення передати майно на один рік, забравши кухонні прилади, ліжка, рентген-кабінет. Залишаєте їм голі стіни. І хочете, щоб за рік район знову це придбав і поставив? Яка в цьому необхідність, якщо ми вирішили, щоб вони розвинули центр паліативної допомоги і  почали працювати?", – заявив депутат ЛОР  Валентин Устименко.

У відповідь голова обласної ради Олександр Ганущин пригадав немирівській громаді її реакцію на інформацію, що у санаторій можуть привезти на карантин людей, яких евакуювали з Китаю (коли там лише розпочалась епідемія COVID-19). У результаті цих людей повезли у Винниківський госпіталь. Крім того, за словами Олександра Ганущина, коли деякі меблі і посуд з Немирова вирішили забрати для їдальні Центру легеневого здоров'я на Сихові (саме на балансі центру досі був цей санаторій), деякі працівники санаторію та депутати місцевих рад не давали це зробити.

"Ковідні хворі лежать, а окремі громадяни стали на вхід і кажуть: не дамо, бо це наше, – заявив обурений Ганущин. – Організуйте паліативний центр тим, що можете. Доведіть, що у вас на це є гроші в Немирові чи в районі, тоді поговоримо. Приходьте за рік".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.