ВАКС скасував вирок щодо ексдиректора Львівського бронетанкового заводу

Вищий антикорупційний суд 19 листопада скасував свій вирок щодо ексдиректора "Львівського бронетанкового заводу" Романа Тимківа, яким визнав винним у декларуванні недостовірної інформації.

Про це клопотав захисник ексдиректора через те, що Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, пише Суспільне.

"Мій підзахисний, так, дійсно, не зазначив в декларації майно, яке в нього є. Проте такі дії не свідчать про те, що вони є дуже небезпечними для суспільства і держави. З огляду на таке я прошу скасувати вирок, яким Романа Тиківа було визнано винним, виправдати його і закрити провадження. І також повернути кошти сплаченими Романом Мирославовичем як штраф", – сказав адвокат Володимир Жуков.

Роман Тимків сказав, що зіткнувся з проблемами при виконанні вироку, наприклад, обмеження виїзд за кордон. "У мене сім'я з 2010 року живе закордоном, це надзвичайно ускладнює мені спілкування з моєю неповнолітньою донькою", – каже Тимків.

Прокурор виступив проти задоволення заяви та пропозиції захисту. "Погоджуюсь з судом, що подія мала місце бути, вона підтверджена вироком. Роман Тимків був визнаний винним і я вважаю, що це відповідно до закону", – сказав прокурор Олег Олешко.

Окрім закриття провадження, суд відмовив захисту у задоволенні інших вимог Романа Тимківа.

У травні 27 травня ВАКС визнав посадовця винним через те, що він у деклараціях за 2017-2018 роки не вказав компанію "Aventa Investment Limited" (Беліз) зі статутним капіталом 50 000 доларів та квартиру у Відні (Австрія), яка належить члену його сім'ї.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал