В обіг увійшла 10-гривнева монета "Державна прикордонна служба України"

Національний банк України ввів пам'ятну монету в обіг сьогодні, 19 листопада 2020 року.

Про це повідомили в пресслужбі Державної прикордонної служби України, передає "Еспресо.Захід".

Монета "Державна прикордонна служба України" номіналом 10 грн виходить тиражем 1 мільйон. Розроблено її за ініціативи адміністрації Держприкордонслужби та Ветеранської організації прикордонного відомства.

Монету зроблено зі сплаву на основі цинку. На аверсі монети розміщено: вгорі – малий Державний Герб України, під яким напис Україна; в центрі – емблему Державної прикордонної служби України; унизу написи – 10 /гривень/2020; стилізовані гілки: лаврова (праворуч), калинова (ліворуч). Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу ліворуч.

На реверсі монети розміщено: вгорі написи – Державна/прикордонна/служба України, під якими – обрис карти України, унизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші і на морі.

Монету присвячено Державній прикордонній службі як правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладають завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її прилеглій зоні та виключній (морській) економічній зоні. Також одним із обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.