Львівська лікарня швидкої допомоги потребує донорської крові

У лікарні на Топольній закінчуються запаси крові та її компонентів. Медики закликають зголоситися донорів, адже запаси стрімко вичерпуються.

Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

У відділенні трансфузіології Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги особлива потреба є в компонентах таких груп крові:

"Наша лікарня надає допомогу у різнопланових напрямках. Кров потрібна для відділень хірургії, травматології, також проводяться планові операції, тож кров і її компоненти ми використовуємо у великих кількостях. І потреба ця не зменшилася через пандемію", - розповів "Еспресо.Захід" хірург лікарні швидкої допомоги Юрій Кобецький.

За його даними, за перше півріччя 2020-ого у лікарні використали однієї лише еритромаси 40 літрів, за наступні місяці - уже 107 літрів.

"Причому, попри збільшення кількості донорів влітку спостерігаємо дефіцит крові і її компонентів. У липні ми мали 160 донорів, а у вересні 345. Все одно потреба у крові зберігається і тепер вона загострюється. Така ситуація і в інших львівських лікарнях", - пояснює Юрій Кобецький.

Щоб стати донором крові, варто звернутися за адресою: вул. Миколайчука, 9. Зі собою треба прихопити паспорт. Забір проводять у будні з 9.00 до 12.00, а у п'ятницю – з 9.00 до 10.00.

Лікар каже, що не треба боятися зараження коронавірусом через здачу крові - ризиків немає.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал