За порушення умов карантину суди оштрафували 139 львів'ян

Законопроєкт, який дозволяє карати за відсутність маски на місці, досі не набув чинності.

Від початку пандемії  правоохоронці склали понад 50 тисяч протоколів про порушення умов карантину, однак суди винесли рішення про накладення адміністративного стягнення лише стосовно 2171 особи. Такі дані оприлюднила Державна судова адміністрація України, передає "Еспресо.Захід".

Найбільшу кількість протоколів про порушення умов карантину склали на Дніпропетровщині – 5388. Однак тамтешні суди виявились лояльними до порушників і наклали лише 195 штрафів. В той час як у Києві на 5375 протоколи припало 296 штрафів. Одеські суди наклали адміністративне стягнення на 255 осіб, хоча загалом там було складено 3222 протоколи. Серед лідерів за кількістю порушень і Львівщина. Загалом тут склали 3750 протоколів, а штрафи доведеться сплатити 139 особам.

Розмір адміністративного стягнення за порушення умов карантину відповідно до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" становить 17-34 тисячі гривень.  Але такий штраф можуть стягнути з порушника лише за рішенням суду.  Натомість законопроєкт, який дозволить штрафувати українців за відсутність маски у громадських місцях, досі не набув чинності – президент його поки не підписав.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.