Працівників держпідприємства на Рівненщині підозрюють в нелегальному видобутку бурштину

На Рівненщини правоохоронці провели 19 обшуків у справі про незаконний видобуток бурштину, підозрювані – працівники одного із держпідприємств.

Про це повідомляють в поліції Рівненської області, передає "Еспресо.Захід". 

Так, у господарстві 31-річного жителя села Обарів поліцейські виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою майже 25 кілограмів.

За місцем проживання 28-річного рівнянина правоохоронці виявили "сонячне" каміння вагою 0,7 кг, а в його автомобілі "BMW X5" слідчі вилучили документацію. 

"Крім того, санкціонований обшук провели у ще одному транспортному засобі "BMW X5", яким користується 27-річний житель обласного центру. Під час слідчих дій поліцейські вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою близько одного кілограма", - додають в поліції. 

За результатами проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій, загальною вагою 26 кілограмів 45 грамів, гроші в розмірі 2050 доларів США, мобільний телефон та документацію.

Фото: поліція Рівненської області

Орієнтовна вартість вилученого "сонячного"каміння становить близько 10 тисяч доларів США.

"Після отримання результатів проведених гемологічних експертиз слідчі вирішуватимуть питання про повідомлення про підозру фігурантам справи, які причетні до незаконного видобутку бурштину-сирцю", - наголошують правоохоронці.

 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал