Обкрадали офіси, магазини та банкомати: у Львові затримали банду злодіїв, які "працювали" на території всієї України

На рахунку затриманих щонайменше вісім крадіжок з офісів та банкоматів, унаслідок яких зловмисники викрали майже 3,5 млн грн.

Сьогодні вранці поліцейські затримали організатора та трьох учасників групи. Під час затримання двоє з фігурантів намагалися втекти. Про це повідомляє пресслужба поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід".      

Зазначається, що упродовж двох місяців на території Львівської області було скоєно кілька крадіжок з офісних приміщень. Проаналізувавши інформацію з місць злочинів та виявивши характерний "почерк", правоохоронці дійшли висновку про вчинення крадіжок однією групою осіб.

Згодом поліцейські встановили і всіх учасників злочинного угруповання. До його складу входило четверо мешканців області віком від 29 до 51 року. "Спеціалізувалися" злодії виключно на крадіжках з офісів, магазинів та банкоматів. Крім того, поліцейські з’ясували, що при підготовці до "операції" та під час вчинення злочину учасники використовували різні автомобілі. Зокрема, після "нальоту" авто продавали чи розбирали на запчастини. "Працювали" виключно вночі і використовували новітню та спеціальну техніку – пристрої для приглушення та пошуку радіосигналу. Ретельна підготовка дозволяла зловмисникам витрачати на "справу" до 20 хвилин.

На підставі зібраних доказів організатору та трьом учасникам угруповання повідомили про підозри та оголосили їх у розшук.

Вранці 18 листопада правоохоронці затримали всіх учасників угруповання. Двоє з них намагалися втекти.

Окрім того, поліцейські провели 20 санкціонованих обшуків, у результаті яких вилучили спецтехніку та інші знаряддя злочину, ювелірні вироби, номерні знаки іноземної реєстрації, автомобілі підозрюваних та інші речі, що підтверджують їх причетність до злочинної діяльності.

Наразі встановлена причетність затриманих щонайменше до скоєння восьми крадіжок на території Львівської, Тернопільської та Волинської областей, внаслідок яких викрадено майже 3,5 мільйони гривень.

Організатор та троє учасників угруповання доставлені до Галицького районного суду м. Львова для обрання їм запобіжного заходу.

За скоєне підозрюваним може загрожувати до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал