Кабмін визначив основні інвестпроєкти до 2023 року

На засіданні 18 листопада уряд визначив 103 пріоритетних інвестиційних проєкти до 2023 року. Серед них – виробництво ШВЛ та ракетно-космічний комплекс.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає "Еспресо.Захід". 

 До переліку увійшло близько 100 проектів, зокрема у сферах охорони здоров’я, енергетики, транспорту, культурної та туристичної інфраструктури, спортивної інфраструктури, наукової та освітньої інфраструктури, переробної промисловості, поводження з відходами, природоохоронної сфери, надання послуг поштового зв’язку.

"Формування уніфікованого Переліку дозволить ефективно використовувати ресурси держави та бізнесу з метою досягнення найкращого результату - зростання економіки, залучення інвестицій, наповнення бюджетів, створення робочих місць", - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Серед пріоритетних проектів також і будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область) коштом держбюджету і місцевих бюджетів.

На Івано-Франківщині фінансуватимуть міжнародний науковий центр "Обсерваторія"на горі Піп Іван - платформа розвитку Карпатського регіону. Кошти державного та місцевого бюджетів, міжнародна технічна допомога.

Планують також реконструювати аеродрому міжнародного аеропорту "Івано-Франківськ". Кошти державного та місцевого бюджетів, кошти інвестора.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.