США допоможуть Україні у пришвидшенні отримання вакцини від COVID-19

Вони посприяють у пришвидшенні підписання контрактів з компаніями, які розробляють вакцини від COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає "Еспресо.Захід". 

17 листопада, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів телефонну розмову з міністром охорони здоров'я та соціальних послуг США Алексом Азаром. Сторони обговорили ситуацію, що склалася навколо всесвітньої пандемії COVID-19, питання доступу України до безпечної та ефективної вакцини проти COVID-19, а також інші питання сфери охорони здоров’я.

"Ми спілкуємося з багатьма нашими міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативної поставки в Україну безпечної та ефективної вакцини, тому що саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії COVID-19. Ми сподіваємося на підтримку наших друзів із США в цьому питанні", - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зі свого боку міністр охорони здоров'я та соціальних послуг США Алекс Азар зауважив, що отримання вакцини Україною є пріоритетом і для уряду США. Він пообіцяв сприяти посиленню комунікації МОЗ України з такими компаніями-виробниками вакцин як Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax для пришвидшення підписання контрактів у отриманні вакцини.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.