Скасовано гру Ліги націй між Швейцарією та Україною

Сьогодні вранці позитивними виявилися чотири тести на коронавірус гравців української команди.

Про це повідомив пресаташе національної збірної України Олександр Гливинський, передає "Еспресо.Захід".

"У зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй УЄФА Швейцарія – Україна не може відбутися", – таким є рішення УЄФА.

В Українській асоціації футболу зауважили, що й УЄФА, і УАФ, і Швейцарська асоціація футболу готові до проведення поєдинку, однак заборона місцевої влади перекреслила всі сподівання футбольних організацій провести гру.

Рішення щодо подальшої долі матчу прийматиме УЄФА.

Зазначимо, згідно з отриманими сьогодні вранці результатами ПЛР-тестування, проведеного в розташуванні української збірної з футболу вчора ввечері, позитивними виявилися чотири тести – гравців Руслана Маліновського, Сергія Кривцова, Жуніора Мораеса та тренера з фізпідготовки Івана Баштового. Як і раніше інфіковані Макаренко, Соболь та Різник, вони перебувають на самоізоляції у своєму готельному номері. Вирішується питання щодо їхнього повернення додому.

Стосовно трьох представників "Шахтаря" – Кривцова, Мораеса та Баштового – ситуацію уточнюють, оскільки всі троє нещодавно перехворіли на коронавірус й у них в організмі є антитіла, які фактично унеможливлюють повторне захворювання в цей момент.

УЄФА зважила на цей факт і ще вранці допускала Кривцова й Мораеса до гри, однак місцева влада заборонила участь гравців у командних подіях.

Сьогодні вранці, очікуючи на остаточне рішення, збірна України провела ранкове тренування на полі стадіону клубу FC Kickers Luzern.

Поєдинок заключного туру групового етапу Ліги націй-2020/2021 Швейцарія – Україна мав відбутися сьогодні в Люцерні на "Свісспорарені".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.