Перебіг COVID-19 стає важчим, хворіє все більше людей молодого віку, - пульмонолог

А чимало пацієнтів потребують у подальшому додаткової реабілітації.

Про це на брифінгу щодо актуальної інформації на тему коронавірусної інфекції повідомила експертка департаменту охорони здоров’я з пульмонології Надія Рудницька, передає "Еспресо.Захід".

"Нині перебіг захворювання є важкий, хворіює все більше людей молодого віку,- зазначила експертка. – І перебіг захворювання у них досить складний. Чимало пацієнтів потребують у подальшому реабілітації від одного до декількох місяців, коли людина не може повноцінно працювати і спілкуватися зі своїм оточенням".

Коронавірус викликає гострий респіраторний дистрес-синдром (ГРДС). Це синдром гострої легеневої недостатності. Він потребує не лише кисневої підтримки, як зазначають медики, але й значного медикаментозного забезпечення.

Окрім цього, пацієнтів застерігають не зловживати антибіотиками. "Хибна думка, як тільки починається у нас період вірусних інфекцій, потрібно бігти в аптеку і купувати антибіотик. Антибіотики пригнічують імунологічні властивості організму, який сам має побороти вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, - додала Надія Рудницька. - Є дані різних світових шкіл, які говорять про те, що перебіг коронавірусу зазвичай важчає наприкінці першого тижня захворювання та вкінці другого тижня. Вірусні інфекції ж зазвичай починаються і закінчуються за перший тиждень захворювання", - зазначила Надія Рудницька.

Коронавірус, зазвичай, починається з високої температури та дуже часто провокує кишкові розлади. Ця симптоматика на старті не є характерною для респіраторних інфекцій, додають медики.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.