На Буковині затримали на хабарі керівника управління "Укртрансбезпеки"

Посадовець налагодив "схему" вимагання та отримання неправомірної вигоди від перевізників. Суми коливалися від 5000 до 50 000 гривень.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає інформує "Еспресо.Захід".

Корупційну діяльність керівника обласного управління Укртрансбезпеки викрили та задокументували оперативники Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції, слідчі центрального апарату ДБР України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

За даним слідства, посадовець налагодив корупційний механізм вирішення питань, що входять до зони його контролю. Зокрема, йшлося про непроведення перевірок щодо додержання перевізниками ліцензійних умов маршрутних таксі, дотримання ними чинного законодавства під час вантажних перевезень територією держави, видачу дозволів на здійснення міжнародних перевезень, а також про сприяння порушникам в уникненні відповідальності. Суми хабарів коливалися від 5000 до 50 000 гривень.

Правоохоронці задокументували численні факти отримання керівником управління хабарів від підприємців та фізичних осіб. Затримали його в вслужбовому кабінеті під час  отримання ним чергового "траншу".

Наразі начальника управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Розслідування кримінального провадження проводиться за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.