Львів'янам покажуть "Казку на білих лапах"

Благодійний інклюзивний концерт влаштують десятеро незрячих дітей разом із гуртом "Піккардійська терція".

Їхній виступ відбудеться 29 грудня у Центрі Довженка, повідомляє сайт ЛМР, передає "Еспресо.Захід".

Координаторка проєкту Оксана Потимко розповіла у коментарі "Еспресо.Захід", що вперше "Казка на білих лапах" потішила глядачів у січні цього року в багатьох містах країни.

"У концерті беруть участь 10 незрячих діток з різних куточків України. Повторимо ту саму програму, що була на початку року, адже через карантин діти не мають змоги приїжджати на репетиції. А до концерту ми готувалися упродовж цілого року. Натомість від драйву та позитиву  просто виносить мозок! Двоє юних учасників виступають у ролі ведучих. Усі решта – солісти. Кожен із них має по одній пісні з "Піккардійською терцією". Наймолодшій дівчинці – 5 років, найстаршій – 15. Майже всі – дівчатка, лише один хлопчик. Кошти від продажу квитків скерують на друк книжок, створення фільмів і мультфільмів для незрячих. Через пандемію цього разу кількість глядацьких місць довелося обмежити до 350", – розповіла журналісту "Еспресо.Захід" координаторка проєкту Оксана Потимко.

Щодо квитків на концерт, то їх можна придбати безпосередньо в Оксани Потимко (для цього слід звернутися за телефонами: 0972440684, 0500245464) або переказавши кошти на розрахунковий рахунок UA 203253650000000260020009251 у АТ "Кредобанк". МФО 325365, код ЄДРПОУ 35721378. Призначення платежу – благодійний переказ "Казка".

У рамках цього масштабного проєкту "Піккардійська терція" разом із юними солістами торік також видали особливий альбом різдвяних пісень тиражем 1000 примірників, ззовні маркований шрифтом Брайля. Над його створенням і записом працювала творча команда у складі актриси Національного театру ім. М. Заньковецької Олександри Бонковської  та Ярослава Нудика. Нині альбом розміщено на вебсторінці громадської організації "Українська спілка інвалідів", його безкоштовно розповсюджують серед зацікавлених юридичних і фізичних осіб.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.