У Верховній Раді зареєстрували постанову про скасування карантину вихідного дня

Прем'єр-міністра викликають "на килим".

"Створює преференції одним, але знищує малий та середній бізнес": так висловилась про карантин вихідного дня віце-спікер парламенту Олена Кондратюк під час засідання погоджувальної ради. Вона повідомила, що у Верховній Раді зареєстрували постанову (№4381), яка містить рекомендації скасувати так званий карантин вихідного дня, передає "Еспресо.Захід".

Завтра депутати планують заслухати у Верховній Раді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо його бачення виходу з карантину, особливо, карантину вихідного дня. Сьогодні ж про це "карантинне непорозуміння" прем'єр спілкувався з міськими головами під час онлайн-наради. З тексту, що розміщений на урядовому порталі виглядає, що відмовлятись від своєї ідеї в уряді не планують.

"Для нас це один із виходів, коли на вихідних люди перебувають удома і не створюють великий потік та скупчення. Великі заробітки галузей саме у суботу та неділю якраз є доведенням факту, що величезні потоки людей рухаються в галузь харчування та розваг", –  заявив Денис Шмигаль. За його словами, карантин вихідного дня дає змогу перерозподілити попит із вихідних на п’ять робочих днів, зменшивши потоки людей та перетин різних соціальних груп. Утім, прем'єр пообіцяв  підтримку галузям, які найбільше потерпають від такого карантину.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал