У Львові за 12 діб відкрили нове ковідне відділення на 50 ліжок

Загалом до першого грудня планують облаштувати 350 додаткових місць для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє головний лікар Клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 16 листопада, у Клінічній лікарні швидкої допомоги на вулиці Миколайчука відкрили нове відділення для хворих на коронавірусну інфекцію. Облаштовували приміщення на базі Львівського медичного коледжу. Зараз тут є 50 ліжок, але щодня додаватимуть нові 30-50, щоб до початку зими укомплектувати відділення.

"Результат 12 діб безперервного ремонту: перші 7 палат на 50 ліжок уже готові. Там є нові меблі, кисневі концентратори для кожного пацієнта, переносні рентген-апарати і апарати УЗД, монітори пацієнта, шприцеві насоси. Одним словом, усе необхідне для того, щоб допомагати людям одужувати!", - написав на своїй сторінці у Facebook Олег Самчук.

Лікар зазначає, що у відділенні провели гарячу воду, якої не було 10 років, встановили дві душові кабіни, відновили сполучення із харчоблоком. Відтак на першому поверсі уже починають розміщувати пацієнтів.

"Разом з тим темп робіт не збавляється. Маємо у найстисліші терміни завершити і другий поверх!", – акцентує Олег Самчук.

Лікар додає, що з цим відділенням Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова матиме додаткових 350 місць для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Тобто загалом їх буде 650.

"Це означає, що ми не зачинимо двері перед жодним львів'янином, який потребуватиме госпіталізації. Ми не допустимо, щоб люди помирали через відсутність "ліжок". Ми будемо рятувати кожного!", - наголошує Олег Самчук.

Окрім того, як повідомляє Львівська міська рада, додаткові ліжкомісця розгортають і в інших медичних закладах міста. Так, у 1-й міській лікарні на вул. Ужгородській розгорнуть ще 80 ліжок, а у 8-й міській лікарні на вул. Навроцького – ще 60 ліжок (частину з них – у приміщенні центру "Мікрохірургія ока"). З понеділка, 2 листопада, 5-та міська лікарня Львова також приймає хворих з коронавірусною інфекцією або з підозрою на цю недугу. Водночас, хворих на пневмонію прийматимуть у приміщенні 4-ї лікарні на Свенціцького – там є 40 ліжок.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.