Перед пунктом пропуску "Ужгород" – величезна черга вантажівок

Пішки кордон можуть перетнути лише ті, хто живе чи працює у Словаччині.

У пункті пропуску "Ужгород – Вишнє-Нємецьке", що на кордоні зі Словаччиною, відкрили пішохідний рух. Як повідомили в пресцентрі Західного регіонального управління Держприкордонслужби, зміни запровадили у зв’язку з тим, що словацька сторона тимчасово закрила пункт пропуску "Велке Слеменце" (з нашого боку – "Малі Селменці") та припиненням оформлення пішоходів у пункті пропуску "Убля" (з нашого боку – "Малий Березний"), передає "Еспресо.Захід".

Хоча "Ужгород – Вишнє-Нємецьке" наразі є єдиним пунктом пропуску, через який кордон зі Словаччиною можна перетнути пішки, черг із пішоходів немає. "Річ у тому, що Словаччина ввела обмеження на перетин кордону через пандемію. Наразі пропускають лише тих, хто постійно проживає чи працює у Словаччині. Звичайних туристів, які просто хочуть відвідати країну, поки що не пропускають, – розповіла "Еспресо.Захід" прессекретарка Чопського прикордонного загону Олена Трачук. – Щодо вантажних автомобілів, то черга перед пунктом пропуску є, причому велика. Наприкінці року традиційно зростає кількість вантажних перевезень через кордон. Крім того, у словаків уже досить довго не працює сканер на цьому пункті пропуску. Через це оформлення вантажів проходить із затримками".

Оформлення пішоходів і транспорту, які прямують до Словаччини через пункт пропуску "Ужгород", здійснюють лише з 08:00 до 20:00 за київським часом. Натомість транзитний проїзд осіб і рух вантажного автотранспорту і на в’їзд, і на виїзд залишається без обмежень і здійснюється цілодобово. Тож тим, хто прямує не до Словаччини, а в інші країни, краще перетинати кордон уночі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.