Добудований буштинський міст відкрили для проїзду на Закарпатті

Добудований буштинський міст у Тячівському районі відкрили сьогодні, 16 листопада, для проїзду.

Новий міст в селищі Буштино в Тячівському районі на Закарпатті почали будувати 14 років тому біля старого мосту, який був в аварійному стані, передає Суспільне.

"Міст був небезпечний як для пішоходів, так і для машин, – сказала жителька смт Буштино Наталія Веденська. – У нас двоє дітей, ми водимо їх у школу постійно і дуже раді тепер, що міст відбудували і можна дітей спокійно відпускати у школу. Міст зробили швидко, гарно, якісно".

За словами підрядника Павла Ткача, почали добудовувати Буштинський міст з середини липня.

"Перший бетон був залитий на мосту 2 серпня, – сказав підрядник. – Потім поетапно армувалися всі монолітні плити, заливався бетон. Потім було нанесено асфальтно-бетонне покриття, після чого були прорізані штроби під установку деформаційних швів, установлений бортовий камінь, гранітний. Установлені стійки бар'єрного загородження, перильне огородження, встановлені і підключені ліхтарі і нанесена розмітка".

За словами голови Закарпатської ода Олексія Петрова, міст з’єднує область з Івано-Франківською.

Читайте також: На Львівщині відремонтували дорогу, яка веде до двох замків

"Наразі відкриваємо стратегічний для Закарпаття, та й в цілому для України міст на трасі 09 в населеному пункті Буштино. Чекали закарпатці його практично з 2006 року. В 2013 році він заморозився, наразі знайшлося і технічне рішення і можливість фінансування. Це, до речі, перший за останні 20 років об'єкт, довший 150 метрів", – сказав голова Закарпатської ОДА.

За словами Олексія Петрова, старий аварійний міст демонтують, оскільки він вже не витримував сучасного навантаження і перебуває в аварійному стані.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал