Для жінок Львівщини, які постраждали від сімейного насилля, нададуть безкоштовну медичну допомогу

Акція "Єдина краса – це здоров’я" відбудеться у період з 17 листопада по 17 грудня за підтримки департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Організаторами акції є Медичний центр "Новодерм", благодійний фонд "Butterfly" за підтримки департаменту соціального захисту населення та медичної лабораторії "Сінево".

Жінки, які постраждали від домашнього насильства, зможуть безкоштовно отримати у медичному центрі "Новодерм" такі послуги: гінекологічні огляд та консультація, естетична гінекологія, пластична хірургія, УЗ діагностика, дерматологічні консультації, косметологічні послуги.

Головна лікарка Леся Білик з клініки "Новодерм" у коментарі для "Еспресо.Захід" розповідає, що на різні процедури записуватимуть різну кількість жінок: "Дехто, наприклад, потребує корекції на обличчі. Тому послуги надаватиме пластичний хірург. Так само й з іншими напрямками. Ми готові й відкриті до всіх, хто звертатиметься. Немає чітко визначеної кількості жінок, яких можемо прийняти".

Також для "Еспресо.Захід" начальниця управління з питань праці та сімейної політики департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Уляна Дорош додає, що 20 жінок зможуть здати матеріали для цитологічного дослідження у медичній лабораторії "Сінево", звідки їх направлять на гінекологічний огляд від клініки "Новодерм".

"В умовах COVID-19 ситуація з домашнім насильством суттєво загострилась. Лише у Львівській області ми спостерігаємо ріст звернень щодо домашнього насильства майже втричі, у порівнянні з минулим роком. Розуміємо, що жінки з такої вразливої категорії, часто не приділяють належної уваги своєму здоров’ю через відсутність матеріального ресурсу. Тож разом з партнерами, ми вирішили надати таким жінкам можливість безкоштовного отримання ряду послуг", – зазначила Уляна Дорош.

Зголоситися на участь в акції можна за телефоном 255-47-96.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.