У Дрогобичі почався ІX Міжнародний фестиваль Бруно Шульца

Як і планувалося, фестиваль триватиме тиждень.

Попри карантинні обмеження, у неділю зранку у Дрогобичі таки розпочався ІX Міжнародний фестиваль Бруно Шульца. Подія, яка триватиме тиждень, має на меті – як і в попередні роки – привернути увагу до унікальної постаті Бруно Шульца та зробити його творчість предметом науки, літературознавчого та мистецького досліджень, інформує "Еспресо.Захід".

Як поділився з нами враженнями один з постійних учасників фестивалю художник і мистецький очільник "Дзиги" Володимир Кауфман, Дрогобич цю подію завжди очікує. І щоразу вона передбачає купу цікавих наукових, літературних та мистецьких речей речей. Цей рік, попри все, теж не вийняток.

"Зокрема сьогодні, – каже  Володимир Кауфман, – окрім іншого, передбачені аж три візуальних проєкти. Я показуватиму у внутрішньому дворику ратуші перформенс "Бруновага", який продовжую кожного цього  фестивалю. Тоді Олександр Максимов представить у просторі міста свій "Знак місця". А вже увечері Микита Кадан із Києва – свій проєкт "Скалічений міф". Фестиваль Бруно Шульца – дійство, яке об'єднує багатьох попри всі підступи сучасного світу".

"Ми хочемо перемогти реальність невизначеності, загрози й розрізненості, – попередньо  акцентувала директорка фестивалю Віра Меньок. – Тому не можемо покинути Бруно самого, як колись його вже було покинуто. Радіємо, що цей Фестиваль – неймовірно складний – відбудеться. Це свідчить про те, як суттєво Бруно Шульц стає постаттю української культури".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.