У Славському відкрилася перша в ОТГ на Львівщині поліцейська станція

Славська об’єднана територіальна громада першою на Львівщині взяла участь у проєкті "Поліцейський офіцер громади".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

Участь в урочистому відкритті станції, яке відбулося сьогодні, 12 листопада, взяли заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець та голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега.

Головною метою проєкту є забезпечити кожну територіальну громаду поліцейським офіцером, який не лише працюватиме на території громади, але й, за можливості, житиме там.

Поліцейський офіцер громади здійснює повноваження дільничного офіцера поліції, інспектора ювенальної превенції та патрульної поліції, а  головне його завдання - надавати мешканцям якісні поліцейські послуги, щоденно забезпечувати правопорядок на території обслуговування, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Проект впроваджується для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, а оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.

Славська ОТГ налічує 9 селищних рад, її площа складає більше 430 квадратних кілометрів, а населення – майже 14,5 тисяч мешканців. Славське відоме своїми гірськолижними курортами та відпочинковими базами, які щороку відвідують сотні тисяч туристів.

За кошти громади поліцейським виділили окреме приміщення, обладнане усім необхідним для роботи, а також поліцейський автомобіль. Саме на поліцейській станції  чергуватимуть правоохоронці і сюди мешканці звертатимуться у разі потреби.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.