Розслідуванням можливих зловживань під час ремонту вулиці Степана Бандери займеться поліція та прокуратура

Олег Синютка та ще одинадцять нардепів подали звернення у правоохоронні органи.

Львівська міська рада так і не надала офіційної відповіді на депутатський запит щодо обґрунтування вартості робіт під час реконструкції вулиці Степана Бандери. Про це заявив кандидат на голову Львівської ОТГ Олег Синютка під час брифінгу "Ремонт вулиці С.Бандери у Львові: куди зникають гроші", - передає "Еспресо.Захід".

"20  жовтня 12 народних депутатів України звернулись до міської ради. Сподівались, що у десятиденний термін,  як це передбачає Закон України, ми отримаємо відповідь з усіма необхідними  документами. І, побачивши відповідь, ми пересвідчимось у тому, що все чесно, прозоро і відкрито, – каже Олег Синютка. – Сьогодні у нас п'ятниця, 13 листопада. Напевне, чорний день для міської влади, тому що сьогодні ми підготували два звернення у правоохоронні органи: у Національну поліцію та прокуратуру. На жаль, з 20 жовтня жоден з депутатів-підписантів відповіді так і не отримав. А це дає мені підстави говорити про те, що на вулиці Бандери відбуваються зловживання".

Заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, яка теж була присутня на брифінгу, заявила, що ознайомитись з тендерними умовами можна на майданчику Prozorro, а також визнала, що ані до завершення виборів, ані до кінця року ремонт на вулиці Степана Бандери не завершать, а деякі роботи проводитимуть навіть взимку. При цьому чиновниця повідомила, що досі місто не заплатило підряднику жодної копійки, хоча роботи проводяться з 8 вересня. Це може бути непрямим свідченням того, що насправді у міському бюджеті не було достатньо коштів не ремонт, однак вулицю Степана Бандери все одно розрили, аби продемонструвати бурхливу діяльність перед місцевими виборами.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.