Помпи, шланги, трактори, вантажівки і зброя: на Рівненщині обшукали помешкання бурштинокопачів

Правоохоронці вилучили понад 300 одиниць обладнання для видобутку бурштину.

Про це повідомили в управлінні стратегічних розслідувань у Рівненській області, передає "Еспресо.Захід".

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області встановили групу осіб, які провадили діяльність із незаконного придбання, перевезення та переміщення поза митним контролем каміння бурштину-сирцю, походження якого не підтверджено відповідними документами.

12 листопада працівники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області, слідчі слідчого управління за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури із залученням працівників оперативного штабу провели 16 санкціонованих обшуків у житлових будинках із прилеглими до них господарськими та підвальними приміщеннями, а також транспортних засобів фігурантів, серед яких – кримінальний авторитет "Дядя Федір".

Під час обшуків виявили та вилучили 14 мотопомп кустарного виробництва, 174 пожежні рукави, установку для гідророзмиву, 133 металеві тички, 8 тримачів, 8 шрайберів з металевою противагою, 12 металевих противаг, 17 металевих шрайберів, 31 водозабірний шланг, 63 підсаки, 7 тракторів, 8 вантажних автомобілів і дробильно-сортувальну установку.

Окрім цього, за місцем проживання "Дяді Федора" вилучили 4 одиниці зброї, патрони різного калібру, а також документацію до обладнання для видобутку "сонячного" каміння, яке вже раніше вилучили під час обшуків працівники УСР у Рівненській області.

Наразі вирішують питання про накладення арешту на вилучене майно та відкриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Санкціоновані обшуки проводили в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 КК України (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину).

Фото: Нацполіція Рівненщини та Рівненська обласна прокуратура

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал