У Тернополі прикрили бордель: затримали сутенершу і чотирьох "підопічних"

Година послуг вартувала 1200 гривень, з яких 50% жінки віддавали сутенерші, а решту витрачали на оплату за житло та власні потреби.

Про це повідомляє Нацполіція. Ще на початку лютого оперативники отримали інформацію про роботу борделю.

Під час перевірки з'ясувалося, що бізнес організувала сорокарічна жителька Дніпра. Жінку уже притягували до кримінальної відповідальності в Запоріжжі за аналогічні злочини. Проте тоді вона отримала лише умовний термін покарання.

 У Тернополі підозрювана влаштувала бордель, у якому працювало позмінно четверо молодих дівчат зі Запорізької та Житомирської областей. Обслуговували клієнтів лише за місцем проживання - на орендованих квартирах. Аби не потрапити на гачок правоохоронців, сутенерша кожен місяць змінювала адресу, винаймаючи нове житло. Правоохоронцям наразі відомо про сім таких квартир.

 Пошуком клієнтів займалася сама організаторша, розмістивши в інтернет-мережі оголошення про надання сексуальних послуг. Клієнтів, кажуть дівчата, їм вистачало. За добу вони могли обслужити близько десяти чоловіків.

12 листопада працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, разом з слідчим управлінням та під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури провели обшуки у двох помешканнях. Оперативники виявили та вилучили сім-картки, мобільні телефони, гроші та записники.

Сутенерші уже оголосили підозру згідно частини 2 статті 303 ККУ. Вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу. Дівчата-повії відповідатимуть у суді згідно з адміністративним кодексом України. Триває слідство.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.