Вирішили допомогти. На Львівщині поліцейські випадково затримали чоловіків з кілограмом марихуани

Наркотичний засіб був розфасований у дев'ять чималих пакетів.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції у Львівській області, інформує "Еспресо.Захід".

10 листопада, під час несення служби, поліцейський патруль Перемишлянського відділення поліції помітив у полі між селами автомобіль "Опель" та двох чоловіків біля нього і прийняв рішення запропонувати їм допомогу.

Під час спілкування з правоохоронцями двоє чоловіків, віком 28 та 31 рік, помітно нервували та поводились неадекватно.

Як виявилось, причиною цього були дев'ять пакунків з речовиною, схожою на наркотичний засіб "марихуана", загальною вагою близько одного кілограма, що були заховані у автомобілі. Їх поліцейські виявили під час з'ясування осіб та обставин неадекватної поведінки.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Правоохоронці вилучили пакунки та скерували їх на експертне дослідження.

Також слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – штраф від 2 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 3 років.

Окрім того, медики встановили, що один із зловмисників перебував у стані наркотичного сп’яніння. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють походження наркотичної речовини.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.