Уряд запровадив карантин вихідного дня, - Денис Шмигаль

Обмеження почнуть діяти із 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Про це стало відомо на засіданні уряду 11 листопада, передає "Еспресо.Захід".

"Економіка України не витримає повного локдауну, саме тому уряд та Міністерство охорони здоров’я разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. МОЗ розробило зміни до постанови № 641, які передбачають запровадження карантину вихідного дня", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, у вихідні буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

У свою чергу, при карантині вихідного дня залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами  і кормами.

Також зможуть працювати фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку здійснюватиметься інкасація та перевезення валютних цінностей.

Громадський транспорт продовжує працювати, а ресторани і кафе зможуть обслуговувати відвідувачів тільки на винос.

Прем’єр зазначив, що нововведення болісні для бізнес-спільнот, які зайняті у розважальній, ресторанній та культурній сферах.

"Уряд готовий підставити плече під час посиленого карантину вихідного дня. Сповна розширимо програми підтримки — це компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва, виплати на дітей родин ФОПів. Разом з торгово-промисловою палатою опрацьовуємо спрощений механізм реалізації форсмажорних обставин. Продовжує працювати програма доступних кредитів 5-7-9, яка дозволяє отримати кредитні канікули для бізнесу", - додав Денис Шмигаль.

Карантин вихідного дня запровадять вже найближчих вихідних - 14-15 листопада.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.