У Львові вийшли на протест представники ресторанів, нічних та фітнес-клубів

Вони влаштували мітинг під стінами Львівської ОДА.

Про це передає "Еспресо.Захід".

"Закриваєте - платіть" - така основна вимога працівників ресторанного бізнесу, які протестують під стінами Львівської обласної дердавної адміністрації.

Вийти на акцію протесту власників та працівників ресторанів і кав'ярень змусила ідея МОЗу запровадити в Україні "карантин вихідного дня". Як пояснюють протестувальники: через карантинні обмеження та відсутність іноземних туристів, ресторани і так втратили значну частину клієнтів. Якщо ж їм не дозволять працювати у вихідні, то більшість закладів змушені будуть скоротити значну кількість працівників. "Якщо все ж влада хоче локдаун, то нехай це відбувається згідно зі законом. Тобто з усіма компенсаціями - від власників закладів до посудомийки", - заявила власниця "Чотирьох чебуреків", одна з ініціаторів протесту Тетяна Абрамова.

Виступив перед працівниками ресторанного бізнесу і мер Львова Андрій Садовий, який запевнив, що на їхній  стороні і не підтримує запровадження карантину вихідного дня. Однак його виступ викликав хвилю обурення у протестувальників - їхня акція аполітична, тож жоден з кандидатів у мери не мав виступати.

Додамо, що схожі акції рестораторів нині проходять й в інших українських містах.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал